Kućni red

Poštovani gosti,
Ljubazno molimo da se upoznate sa kućnim redom i opštim informacijama. Prilikom potvrde rezervacije podrazumijeva se da ste sa njim upoznati i saglasni i da ćete ga se u potpunosti pridržavati.

U nastavku se možete upoznati sa kućnim redom Hotela Krušo:
1. Prilikom dolaska u hotel, gost je dužan uredno se prijaviti osoblju recepcije i obaviti sve formalnosti koje se tiču boravka.
2. Da bi se gost prijavio, mora posjedovati lična dokumenta, ličnu kartu ili pasoš. Ukoliko je državljanin Crne Gore, prijava je moguća i uz vozačku dozvolu.
3. Maloljetne osobe mogu biti prijavljene samo uz pratnju roditelja ili ovlašćene osobe.
4. Sobe mogu koristiti samo gosti koji su propisno prijavljeni na recepciji. Svoju sobu gost može koristiti od 15 časova na dan dolaska, do 12 časova na dan odlaska. Ukoliko želite da produžite boravak, molimo Vas da kontaktirate recepciju, a mi ćemo se potruditi da Vam, u skladu sa zauzećem, izađemo u susret. Molimo Vas da imate u vidu da hotel zadržava pravo da naplati kasnu odjavu ili ranu prijavu po važećem cjenovniku.
5. Svaku posjetu u sobi gost mora prijaviti osoblju recepcije uz obavezno predavanje važećeg ličnog dokumenta posjetioca.
6. U cilju Vaše i naše bezbjednosti, molimo Vas da u Hotel ne unosite lako zapaljiv ili eksplozivni materijal, oružje ili stvari sa jakim i neugodnim mirisima. Vrlo nam je važno da se svi naši gosti osećaju sigurno i prijatno u našem Hotelu.
7. Za vrijedne stvari, na raspolaganju je sef u sobi. Molimo Vas da kada napuštate sobu sef ostavite prazan sa otvorenim vratima. Hotel ne preuzima odgovornost u slučaju krađe ili eventualnog gubitka dragocjenosti van hotelskog sefa.
8. Nije dozvoljeno unošenje ni iznošenje hrane iz hotela.
9. U hotelskim sobama nije dozvoljeno pranje i peglanje rublja, upotreba električnih grijalica i sličnih aparata koji bi mogli prouzrokovati oštećenja i požar, kao ni glasna upotreba instrumenata, radio aparata i drugih naprava čiji bi zvuk mogao uznemiravati ostale goste. U slučaju da imate pritužbu na buku u hotelu, molimo Vas da to prijavite na recepciji. 10.Ukoliko primijetite bilo kakav kvar, nedostatak ili nepravilnost tehničkih ili drugih djelova inventara, molimo Vas da o tome obavijestite recepciju. Vaša podrška nam je od velikog značaja.
11.Ukoliko je tokom boravka došlo do eventualne štete sobnog inventara, hotel ima pravo da naplati svu štetu od strane osobe koja je odgovorna za istu.
12. Pušenje je zabranjeno u svim smještajnim jedinicama. Pušenje je dozvoljeno na sobnim balkonima i restoranskoj terasi.
13. Kretanje kroz javne prostorije hotela moguće je samo ukoliko ste pristojno i prikladno obučeni i obuveni.
14. Ukoliko sa sobom vodite svog kućnog ljubimca, molimo Vas da obratite pažnju da Hotel ne prima kućne ljubimce. Kućnim ljubimcima nije dozvoljen ulazak u restoran.
15. Od 23:00h do 7:00h je vrijeme noćnog mira, pa Vas molimo da budete ljubazni i ne smetate drugim gostima stvaranjem buke.
16. Da bi novi gosti pravovremeno dobili svoju sobu, molimo Vas da na dan odlaska sobu napustite najkasnije do 12:00h.
17. Doručak u hotelu organizovan je na bazi švedskog stola, serviran je od 07:00 do 10:00 i uključen je u cijenu noćenja. U hotelu se ne servira ručak i večera, ali na samo 100m udaljenosti od hotela posluje naš ala kart restoran Krušo gdje gosti mogu uživati u delicijama domaće i internacionalne kuhinje. U sklopu Krušo grupe posluje i beach club Raffaelo koji je otvoren tokom cijele godine gdje se možete poslužiti specijalitetima italijanske kuhinje, koktelima ili nekom od poslastica.
18. Oficijalna valuta u Crnoj Gori je euro.Keš plaćanja možemo prihvatiti samo u lokalnoj valuti.Prihvatamo plaćanja sledećim kreditnim karticama: Visa, Master Card & American Express.
19. Besplatan brzi Internet dostupan je u cijelom hotelu, kako u apartmanima, tako i u restoranskom dijelu.
20. Dječji krevetac pripremićemo bez dodatnih troškova uz preporuku da se najavi potreba za istim u momentu pravljenja rezervacije kako bi omogućili potpuni komfor za sve korisnike smještaja od samog ulaska u naš hotel. 21. Čišćenje apartmana obavlja se jednom dnevno. Usluge vešeraja odvijaju se prema cjenovniku koji se nalazi u ormanu.
22. Gosti imaju mogućnost da na vrata sobe stave oznaku NE UZNEMIRAVAJ. Pravilo hotela je da ova oznaka može stajati najduže 24h, nakon čega HOTEL zadržava pravo da iz bezbjednosnih razloga i sigurnosti gosta, uđe u sobu i provjeri opšte stanje.
23. Gostu koji se ne pridržava kućnog reda i remeti mir, Hotel „Krušo“ zadržava pravo da otkaže korišćenje hotelskih usluga uz naplatu cjelokupnog iznosa rezervacije.
24. Tokom boravka u hotelu, recepcija Vam stoji na usluzi 24hza sve informacije i pomoć koju trebate.
25. Hotel Krušo primjenjuje modern tehnologiju u cilju postizanja najviših standarda bezbjednosti te je ključ od sobe u vidu kartice. Ista kartica koristi se za pristup električnoj energiji za vrijeme boravka u apartmanima.
26. Hotel posjeduje otvoreni i zatvoreni parking (garažu) i usluge korištenja parking prostora se dodatno ne naplaćuju. Molimo cijenjene goste da parking prostor koriste racionalno kako bi za sve goste bilo mjesta.
27. Plaža je otvorena u periodu od 01.05 - 01.10. u radnom vremenu 08:00 - 20:00.
28. U našem hotelu gosti mogu zakazati transferekopnenim ili vodenim putem , turističke obilaske, rent-a-car, rent-a-speed boat, rent-a-yacht. Gosti u našem hotelu takođe mogu zakazati frizerske i kozmetičke usluge, boravak u spa centrima, usluge doktora i sve ostale usluge za kojima ima potrebe.
29. Hotel sarađuje sa renomiranim regionalnim i svjetskimturističkim agencijama i otvoren je za grupne posjete.
30. U slučaju aktiviranja protivpožarnog alarma, molimo Vas da pratite instrukcije evakuacionog plana koji se nalazi na vratima svake sobe. U slučaju aktivacije lažnog protivpožarnog alarma gostće biti u obavezi da plati kaznu na osnovu važećeg zakona u Crnoj Gori.
31. Molimocijenjenegoste dapodijelesa nama utiske boravka na zadovoljstvo osoblja. Hotelski upitnik možete ostaviti u sobi ili ispuniti na recepciji dok čekate račun. Ispunjavanjem upitnika pomažete nam da unaprijedimo uslugu.


Molimo Vas da poštujete ovaj pravilnik, jer je naša želja da svim gostima pružimo vrhunsku uslugu jednakog kvaliteta. Hotel zadržava pravo da prestane sa pružanjem usluga onim licima koja na bilo koji način remete ovaj pravilnik, javni red i mir gostiju kao i zaposlenih u hotelu.
Želimo Vam miran i ugodan boravak u našem Hotelu!
Menadžment hotela Krušo